Naptár

április 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

rucol vs. kékpenész

cserszi 2010.06.13. 18:13

Márpedig a ruccolának kőolaj íze van, ha mondom!!! Erre a visszakérdés mindig ugyanaz: miért, ettél te már kőolajat?? Erre a válasz: nem, de tudom, hogy ilyen íze van!

Ez pont olyan, mint az első kékpenéses sajtom: Fourme d'ambert.... egy felejthetetlen közösülés. Emlékszem, pont olyan az íze, mint az állatkerti simogató szagának.. jájj, de aztán, csak azért, hogy kellőképpen sznob legyek, megszerettem a kéksajtokat. A ruccolával még küszködnöm kell, de a múltkor Belgiumban a füstölt lazac mellé egészen ízletes volt, de csak azért, mert az isteni szósz elnyomta a kőolaj ízét.

Csupán burzsoáskodásból azért nem ennék egyszerre rucolt és kékpenészt. Csínyán kell bánni az ilyenekkel, fő a mértékletesség, ugyebár....

Hogy lehet egy ízt valamilyen illattal összekapcsolni? Mekkora csalódás is az, amikor nem az kerül a szádba, amire számítottál. kis példa, de mondjuk vadul sótlan a húsleves!

Ha valaminek íze van, tudhatod, hogy abba valakinek a szíve-lelke is belefőtt/sült/párolgott.

Jó lenne már ízesen élni...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cserszi.blog.hu/api/trackback/id/tr102078902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása